Autokoululiitto, lehdistötiedote:

Uusi MOTOPASSI-ajokoulutus moottoripyöräilijöille

Autokoululiitto on suunnitellut uuden koulutusohjelman niille moottoripyöräilijöille, jotka eivät ajokorttia hankkiessaan saaneet erityistä moottoripyöräkoulutusta. Koulutusohjelman suunnittelua ohjaamassa ovat olleet maamme keskeisimmät liikenneturvallisuustyötä tekevät viranomaiset ja järjestöt.

Uusi MOTOPASSI-ajokoulutus on tarkoitettu nykyisille ja harrastusta vasta aloitteleville moottoripyöräilijöille, joiden autokouluopinnot eivät aikoinaan sisältäneet moottoripyörän ajokoulutusta. Tällä hetkellä vain alle 30-vuotiaiden ajokortin haltijoiden autokouluopinnot ovat jo sisältäneet erillisen moottoripyöräkoulutuksen.

”Vähäisen kokemuksen omaaville motoristeille sattuneet onnettomuudet osoittavat ilmeisen koulutushaasteen ja antoivat sysäyksen moottoripyöräilijöille suunnatun yhtenäisen, valtakunnallisesti helposti saatavilla olevan, koulutusohjelman suunnitteluun. Uuden MOTOPASSI-ajokoulutuksen tavoitteena on lisätä moottoripyöräilijöiden oman turvallisuuden lisäksi myös yleistä liikenneturvallisuutta. Erityisen tarpeellista jatkokoulutus olisi rajoitetuista moottoripyörän ajo-oikeusluokista rajoittamattomaan siirryttäessä”, Autokoululiiton puheenjohtaja Seppo Asikainen sanoo.

Moottoripyöräilyn harrastajien määrä on kasvanut viime vuosina jatkuvasti ja myös onnettomuudet ovat lisääntyneet. Harjaantumattoman kuljettajan käsissä voimakastehoinen moottoripyörä aiheuttaa riskin sekä kuljettajalle että muulle liikenteelle.

MOTOPASSI-ajokoulutus sisältää teoriaa ja käytännön ajoharjoittelua kentällä sekä liikenteessä. Ohjaajina toimivat erikoiskoulutetut liikenneopettajat, joilla itsellään on monivuotinen kokemus moottoripyöräilystä. Ajokoulutuksen päätyttyä kukin osallistuja saa todisteen ajotaitonsa kehittämisestä, MOTOPASSI-kortin, sekä henkilökohtaisen arvion ajotaidostaan. Arvion perusteella ajotaidon hiominen jatkokoulutuksen avulla täsmentyy.

MOTOPASSI-ajokoulutusta tarjoavat vain Autokoululiiton jäsenautokoulut. Mukana on 195 autokoulua kautta maan, ja näiden autokoulujen yhteystiedot ovat nähtävissä osoitteessa www.motopassi.fi. Sopivimman autokoulun löydyttyä moottoripyöräilijä voi myös ilmoittautua haluamaansa ajokoulutukseen samassa osoitteessa. Ensimmäiset ajokoulutukset käynnistyvät ajokauden alkaessa kesän korvalla.

Projektin ohjausryhmässä ovat edustettuina liikenne- ja viestintäministeriö, Ajoneuvohallintokeskus AKE, Liikkuva poliisi, Liikennevakuutuskeskus, Liikenneturva ja Turun yliopiston psykologian laitos.

Lue lisää Motopassista osoitteesta: www.motopassi.fi

Mikkelin Ajokoulutuskeskus on valtuutettu Motopassi kouluttaja, jossa koulutusta tarjoavat erikoiskoulutetut liikenneopettajat.

Kysy lisää Motopassi koulutuksesta, puh 0500 178 250

Motopassi koulutus